Ras Al-tin Paleis

Een van de oudste Paleizen in Egypte

Ras Al-tin Palace is een van de oudste Paleizen in Egypte, met uitzicht op de Middellandse Zee in Alexandrië.
Het paleis van Ras Al-tin is een van de historische en archeologische monumenten in Alexandrië, en het historische belang van dit paleis is te wijten aan het feit dat het het enige paleis dat getuige en eigentijdse de oprichting van de familie van Muhammad Ali Pasha in Egypte, die duurde ongeveer honderdvijftig jaar, en is het grootste paleis van Alexandrië, waarin de telefoon werd ingevoerd in 1879 laat in de regering van Khedive Ismail voordat Groot-Brittannië verwijderde hem van de troon. Het is hetzelfde paleis dat het einde van de heerschappij van de alawitische dynastie in Egypte markeerde toen hij getuige was van het afzetten van Koning Farouk en getuige was van zijn vertrek naar ballingschap in Italië op de achterkant van het koninklijke jacht bewaakt vanuit de haven van Ras Al-tin.
Muhammad Ali begon het paleis van Ras Al-tin te bouwen in 1834 om het op te nemen in zijn paleizen in aanvulling op andere paleizen die hij bezat in Alexandrië, zoals Mahmoudiya Palace en Ibrahim Pasha Palace is gebruikt in de bouw en reparatie later door buitenlandse ingenieurs, waaronder de Franse ingenieur cerezi Bey, die werd gebracht door Muhammad Ali in 1828 te vestigen en toezicht op de, maar aanvullende werken en de creatie van extra vleugels bleef op zijn plaats tot 1847, toen het officieel werd geopend.
Tijdens de Britse campagne tegen Egypte in 1882 bombardeerden de Engelsen Alexandrië tijdens de Fortrenovaties, waardoor het grootste deel van de stad werd vernietigd en paniek ontstond onder de inwoners. Twee dagen na de bombardementen hief de stad haar witte vlaggen en kondigde haar overgave aan aan de Engelsen, wat later de Arabische opstand ontbrandde. In plaats van de stad te verdedigen, ontving de Khedive Tawfiq de commandant van de Britse vloot, admiraal Beauchamp Seymour, die zijn gezag ter beschikking stelde van de bezetters. De Engelse soldaten verplaatsten de Khedive van het RAML Paleis naar Ras Al-tin paleis, waar hij het grootste deel van de campagne bleef.
Het paleis werd gebouwd in de Europese stijl, die gebruikelijk was in Alexandrië op het moment, als gevolg van het grote aantal buitenlandse gemeenschappen in Alexandrië op dat moment, en werd gebruikt in de bouw van dit paleis buitenlandse arbeiders en Egyptenaren, het paleis werd gebouwd in eerste instantie in de vorm van een fort, en was in zijn plaats vijgenbomen die waren
Er is geen oud paleis op dit moment alleen de oostelijke deur, die werd opgenomen in de bouw van het nieuwe paleis, en bestaat uit 6 granieten kolommen bekroond met Egyptische kronen met een drempel met zeven cirkels in de vorm van een kroon van koper geschreven binnen in koperen letters koranvers en aforismen over rechtvaardigheid zoals (Justice balance of security) – (good justice security of Kings) – (justice de naam van Muhammad Ali en de datum 1261 zijn geschreven in het midden van het en nog steeds bestaan vandaag de dag.
Dit paleis had een zwembad met een glazen overdekte foyer, en Koning Farouk vestigde een zeebad in plaats van het op de golfbreker na de Tweede Wereldoorlog, op een plaats die bedoeld was om een luchtverdedigingslocatie voor de haven van Alexandrië te zijn.dit jaar werd hij door een lange pier verbonden met het Paleis van Ras Al-tin. hij werd over de weg bereikt met een Jeep en had een rustruimte met een slaapkamer, een volledig kantoor voor het bereiden van voedsel en kamers gevuld met vistuig. in de afgelopen jaren heeft de Marine alle bezittingen ontvangen van Koning Farouk en zijn zusters, voormalige prinsessen, omdat dit hun belangrijkste resort in Alexandrië was.
Het paleis van Ras Al-tin werd herbouwd in het tijdperk van Koning Fouad in een stijl in overeenstemming met de geest van de moderne tijd door de Italiaanse ingenieur Ferrucci en ingenieur Hassan Pasha al-Adawi (hij bouwde ook het paleis van al-haramlak Park), en kostte vierhonderdduizend pond en werd vergelijkbaar met het paleis van Abdin, maar kleiner dan de eerste, dan een klop die leidt tot de belangrijkste banketzaal, dan is de eetkamer en de gesloten ronde zaal, die kunstmatig is verlicht en gevuld met houtsnijwerk In de suite van Koning Farouk is er zijn eigen badkamer, dat is een spiegelbeeld van Abidin ‚ s badkamer, de slaapkamer en kantoorkamer, dan de glazen salon, dan de geheime deur verbonden met de suite van de voormalige koningin, waar we de decoratie salon, de kamer en de eigen badkamer, die vergelijkbaar is met hetzelfde in Abidin, dan vinden we de grote en luxe salon met (een groot balkon) met uitzicht op de haven van Mahrousa, en dan de kleine eetzaal.
Op de begane grond is er de zaal van de grote koning met pracht en praal, de vleugels van bedienden en hovelingen, en vervolgens de ronde zaal waar de voormalige koning Farouk zijn abdicatie document ondertekend.
De kelder bevat ook de derde ronde hal, die leidt naar de ladder naar de ligplaats van het bewaakte schip waarop koning Farouk Egypte verliet naar Italië.
Naast het paleis van deze kant is het speciale station dat aansluit op het interieur van het paleis, dat was bedoeld voor het vervoer van Koning Farouk.

U kunt nu reserveren Om presidentiële Paleizen te bezoeken